Nyhetsbrev

2012-07-29

Hej!
Nu kör vi igång igen efter en veckas sommarlov. Den här veckan från torsdag till lördag är det nostalgidagar i Borlänge med mycket roligt som händer, läs mer under denna länk: http://www.borlangenostalgi.com/evengemang-vara-evengemang/42-nostalgidagarna-2012/128-nostalgidagarna-2012
Vi kommer liksom förra året servera härliga nostalgiska bakverk under dessa dagar som även är mjölk & äggfria som vanligt=)

I det här brevet vill vi passa på att tipsa dig om några fina besöksmål i Sverige:
Om du åker förbi Örebro i sommar så är det väl värt att åka mot Nora och besöka Silkes café och bageri. Ett fantastiskt fint café som fylls upp med Silkes hjärta och godhet. Allt är hembakat och baserat på ekologiska råvaror.
http://www.silkes.se/

Åker du lite längre ner och stannar till i Jönköping så rekommenderar vi starkt att besöka Cafe Braheparken, ett liksom vi helt veganskt café med trendig meny & allt från pajer till caffe latte & våfflor.
http://www.kafebraheparken.se/

Nästan längst ner i Sverige finns ju fina Kivik & där kan du besöka Kiviks lilla råa. Ett renodlat raw food café med mycket charm i väggarna & i hjärtat på personalen.
http://kivikslillaraa.se/under/cafeet.html

Denna vecka är det pysselkväll som vanligt på torsdag mellan 17-20,00.

På återseende,
Liz & Marcus

 

 

2011-12-26 Tack för ett underbart år! Vi har haft glädjen att få träffa så många härliga, fantastiska människor.

Nu blir det bara bättre! Vi utökar lyxbutiken för dig, plockar in fler varor som är ekologiska, fairtrade, raw food och självklart veganska.

MELLANDAGSREA

Denna kommande vecka rensar vi ur sortimentet för nya varor & vi har rabatterade priser på ALLA varor i butiken(rabatt på även redan nedsatta priser). Passa på att fylla upp skafferiet med råa nötkrämer, fina marmelader från västerdalarna, ekologisk pasta, sockerfria läskedrycker, rå kakao, vinäger från Stjärnsund, ekologiska torkade frukter, hampapulver, pesto, ekologiskt bakpulver och så mycket, mycket mer.

1 år
Den 4:e januari fyller vi ett år och det vill vi fira med dig, vi bjuder på kaffe/thé & tårta hela dagen(så länge tårtorna räcker).

Samma öppettider

Vi fortsätter med samma öppettider under våren.
Tis 11-18.00
Ons 11-18.00
Torsdag 11-20.00
Fredag 11-18.00
Lördag 10-15.00

Förenade djur

Förenade djur trycker varje år upp en årskalender, där pengarna du betalar för den går oavkortat till deras arbete för djuren. Vi har glädjen i år att ha dem till försäljning på cafét. Så skaffa dig en kalender eller ge bort en och gör en god gärning. Läs gärna mer om deras arbete för djuren här: http://www.unitedanimals.se/

Maila oss

Du får gärna maila oss om det är något du undrar över, någon specifik vara du vill att vi tar in eller något annat du har på hjärtat.

Tack igen för ditt stöd, för att vi får äran att ha dig som gäst hos oss. Gott nytt år!

Vänligaste
Liz & Marcus

 

 

Första advent 2011-11-25

Julen för mig står för kärlek, vad är då inte mer passande än att fira det med kärlek för våra djur detta år. Gör du det inte i vanliga fall – så gör det i år – välj ett julbord utan kött.

Julborden har stor effekt på djurindustrin. Ditt val gör skillnad.

Lyxbutiken har nu ökat i sortiment & vi kan nu erbjuda vegansk julskinka, chokladkalender, olika sorters pålägg och flera sorters tofu bland annat.

Det finns ännu platser kvar till julbordet på dessa datum: 3:e, 10:e, 17:e.

Vi blir jätteglada om du vill delta i vår tävling! Vi behöver många recept till hemsidan.
Skicka oss ditt bästa veganska recept & tävla om att vinna en korg med härliga vegovaror! Recepten kommer att läggas ut på vår hemsida under länken recept. Skriv med någon kommentar om receptet och vad som du tycker passar att dricka till. Lycka till! Tävlingen pågår t.o.m den sista november. Vinnaren skrivs ut på hemsidan och på facebook. Maila receptet till oss på marcus@tradgardscafet.se

Inte en dag innan!
På söndag klär vi in cafét i julstämning och vi har öppet mellan 12&18. Mycket varmt välkommen då.

Vi kan berätta den glada nyheten att vi nu fått in Karolina Tegelaars fjärde bok: Julbak, som innehåller massa inspiration och fina recept.

Julklappstips

som du kan hitta hos oss:
Någon av böckerna i Karolina Tegelaars kakboksserie
kokboken Vegania eller Djurens Rätts bästa receptbok
Sweet Home Dalarnas fina marmelader eller deras härliga blåbärsglögg.
Hampapulver eller macapulver till den som tränar

övriga gåvor:
ett medlemskap hos Djurens Rätt
en gåva till Djurrättsalliansen

Grönstedt i Borlänge
den 11:e december, en söndag, mellan 12-18.00 kommer Mats Lindström hit och berättar om Konjaksfursten Grönstedt. Sweet Home Dalarna är också på plats och visar upp hela sitt sortiment samt lanserar deras nyhet, en chutney med Grönstedts konjak, som nog kan passa väldigt bra till olika sorters bönbiffar.

Vänligaste
Liz

Hej & välkommen till lite läsning

2011-10-07 Nu har vi gjort om lite i cafét och letat fram riktigt bra varor så imorgon, lördag 8:e oktober inviger vi den lilla lyxbutiken! Med smakprover på bl.a. Sweet Home Dalarnas marmelader och chutneys. Vi har även flera riktigt bra erbjudanden.

I den nya utvidgade butiksdelen hittar du bl.a. ekologisk balsamico av hög kvalitét, 70% fransk choklad utan lecitin, ekologisk tandkräm, eko agavesirap(som du kan använda som sötning i bakverk eller när du gör raw food), misosoppor, vegansk ekologisk barnmat utan tillsatser, glutenfri ekopasta, ekovaniljsås gjord på sojabönor som kommer från små jordbruksfarmar och stödjer på så sätt mindre jordbrukssamhällen, eko & fairtrade kaffe som odlats av kvinnor, m.m.

Sweet Home Dalarna har en fin nyhet!: Rönnbärsmarmelad med whiskey. En kraftfull marmelad med mycket smak.

och! det härliga julbordet kan du boka redan nu! Fredagar och lördagar under december men vi fyller i första hand lördagarna. Begränsat antal platser så passa på nu i tid.

Kakbokens tredje bok har släppts och vi har den! Tårtor och cheesecakes. 1:a boken slutsåld hos författaren men 2:an finns fortfarande i vårat lager. Fantastiskt bra böcker! Skrivna av Karolina Tegeelar.

Nu har vi även Veganias kokbok till försäljning, skriven av Nina Andersson. En mycket bra bok som vi varmt kan rekommendera att ha i kokbokshyllan!

Någon som vill hjälpa till att höstrensa i trädgården mot fikapresentkort!? Kommer att göras under vecka 43.

Pensionär eller student? I så fall har du nu 10% rabatt på fika vardagar 14-18.00.

Säsongsstängt: 1:a nov-22:a nov.

så slutligen, mycket varmt välkommen imorgon, lördag.

/ Marcus & Liz

Nyhetsbrev 2011-08-28

Varmt Välkommen till veckans Veckobrev! Det är inte varje vecka det sänds ut men vi försöker... Tiden & kraften har inte riktigt räckt till och för detta så har vi beslutat att ha stängt på måndagar nu under hösten, vanliga öppettider resten av veckan. Så får ni ännu bättre service när ni kommer de andra dagarna =)

Nu till en mycket rolig nyhet; Green Laces kommer i september och besöker oss!

Green Laces står för passion, kvalitet och respekt för alla varelser på jorden. Vi strävar efter att bli Skandinaviens bredaste återförsäljare av schysta skor. En schyst sko är inte bara snygg, vacker, elegant, bekväm eller cool. En schyst sko ska också tillverkas med omtanke om djur och miljö. Våra skor har tagits fram utan att djur på något sätt behövt bli inblandade och med stor respekt för miljö och arbetsrätt. - Green Laces

Alltså chansen att få djurvänliga, snygga skor & bästa personliga servicen att hitta det som passar just dig kommer lördagen den 24:e sept och finns på plats under hela dagen 10-15.00. Maila gärna redan nu din skostorlek och ev. Önskemål om dina drömskor till oss eller info@greenlaces.se & kolla in hemsidan http://www.greenlaces.se

Vi ökar sortimentet för dig som vill ha naturligt glutenfria varor, ekologiska kvalitets produkter & veganska matvaror. T.ex. svensk ekologisk sesampasta, exklusiva théer i bomullspåsar, glutenfri ekomüsli, honung från västerdalarna & proteinrikt hampapulver.

Nu är det äppeltider! Denna vecka kan du få med dig en hel äppelpaj hem, för bara 40:- 6-8bitar. Bakad på ekologiskt vetemjöl, ekologiskt råsocker och trädgårdsäpplen. Passa på denna vecka! Ett annat veckoerbjudande vi har gäller den råa ekologiska chokladkakan, som finns i smakerna apelsin och hampa. Ord pris 57:- nu 50:- (rå choklad innehåller 7 gånger mer antioxidanter än 70% mörk choklad).

Påminner om julbordet och att det nu går att boka! Maila, ring eller besök oss för din bokning av bord.

Stort Tack för att du är vår kära gäst!

P.S. Kom gärna med idéer om varor ni vill att vi ska ta in, förbättra o.s.v. så kommer vi göra bårt bästa!

Med Vänligaste Hälsningar
Liz & Marcus
Trädgårdscafét
http://www.tradgardscafet.se

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)