Bloggen

Vegomässan 2016

21 aug 2016

Hej du fina! Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett inlägg men nu kommer något viktigt och roligt! =) Vill passa på att tacka er som mailar och hör av er och skriver om tips och annat som jag ska skriva om. Det kommer bli uppdateringar och nya inlägg inom kort. 3:e september [...]


Vegan och volontär Thailand

24 apr 2016

Att vara vegan utomlands kan vara en utmaning i alla fall om man vill ha lagad mat på restaurang. I Thailand är den vanligaste veganska rätten Fried rice med grönsaker, kan vara svårt ibland att hitta annat men det stället jag ska beskriva här serverar en hel del annat gott. Jag har besökt Thailands ö [...]


Pizza

1 apr 2016

Som vegan så är man nog överlag van vid att göra sin egen pizza och det brukar också bli godast.  Ett tips är om du inte vill göra pizzan själv och du gillar vegansk ost, riv osten hemma och ta med den i en påse till pizzerian och be dom ha på den.  När man [...]


VeganGuide

29 jan 2016

Här är allt(i alla fall nästan) allt du behöver för att veta hur du ska gå tillväga för att bli vegan! Vare sig du går från kött till vegan eller från vegetarian till vegan. Så.. hur blir man vegan då?  Att vara vegan är ingen typ av diet även om det kan låta så. Att [...]


Vegan i Borlänge

27 jan 2016

Här kommer en liten guide över restauranger och cafeer i Borlänge som serverar veganskt. Listan är inte komplett men det ger dig en liten översikt och förhoppningsvis lite vägledning om du är nyinflyttad i stan eller bara på genomresa och är hungrig. Eftersom caféer och restauranger ibland ändrar i sina recept så är det ändå [...]


Kan en vara feminist och samtidigt dricka mjölk?

23 jan 2016

"..ibland blir jag otroligt sugen på smör och ost. Så tänker jag på mina två egna förlossningar. Den extremt sköra tiden därefter. Den instinktiva, råa och ovillkorliga kärlek jag känt inför den lilla varelse som precis lämnat min kropp. Jag försöker sedan att föreställa mig hur det skulle ha kännts om någon skulle ha kommit [...]


Hummus

7 jan 2016

Kändes lite konstigt att skriva på en vegansk blogg utan att ha med hummus. Kanske det vanligaste receptet? men här kommer ett till! OK.. så vad är viktigt när man gör hummus? Framför allt, goda, väl kokta kikärtor och även en god tahini. Recept: 1 burk kikärtor 2msk tahini saften av 1/2 citron salt och peppar [...]


Bananglass med chokladsås! (raw food)

7 jan 2016

Den här rätten blir väldigt god och i perioder äter jag den till middag varje kväll. Bananglass kanske låter lite tråkigt men jag kan berätta för dig att det är godare än det låter. Bananer ändrar nämligen struktur när de varit frysta och smaken förändras också. Konsistensen är identisk till mjukglass och smaken är lite [...]


Veganska Quesadillas

20 jun 2015

Överraska till nästa tacobuffe med så här fantastiska veganska quesadillas. Vad du behöver är: tortillabröd - det finns ekologiska och naturligt glutenfriaolja eller veg. margarinsalsaastrid och apornas jeezly, den med chilismak passar bäst härmajsröd paprika - tunt hyvladoliversalladsbladlimekorianderchili och cayenne Hetta upp en stekpanna med olja eller margarin. Lägg i ett tortillabröd. Fördela ett jämnt [...]


Midsommar

18 jun 2015

Sommarens höjdpunkt, eller för mig är det mer årets höjdpunkt. Det är så vackert med traditionen som vi har och det visar verkligen vårt fina Sverige. Vad har du på midsommarbordet? Här kommer några av mina favoriter till midsommar.   Färskpotatis Dillsås - Blanda oatlys creme fraiche med dill och eventuellt lite salt och peppar [...]


Matlagningskurs

22 maj 2015

Här är en matlagningskurs för dig som vill må bra. Lite klyschigt kanske men det är så det är - du blir vad du äter. Och vill du känna dig vital, fräsch och frisk så gäller det också att din mat är det. Man kan säga att maten tappar sin "livsgnista" när den blir upphettad [...]


Är du singel och vill hitta någon som delar dina värderingar?

30 apr 2015

Jag satt och tänkte igår att det vore väl toppen om det fanns en datingsida för veganer! och när jag kollade runt lite så insåg jag att det finns ju flera stycken. Ingen svensk sida än så länge.. du behöver ju inte vara ute efter en partner för att bli medlem, det är också ett bra sätt [...]


Travsport, en ödmjuk och rolig sport, eller?

29 apr 2015

Hästsporten är stor idag, riktigt stor. Framför allt travsporten. Med spänd, euroforisk spänning ser man på när hästarna dundrar förbi, kraften känns i marken och det är förhoppningsvis rätt häst som vinner. Vackra, muskulösa hästar, som ger allt. Hästen gillar ju att springa? Det är ett flyktdjur som med någon sekund från stillastående kan vara långt [...]


Fylld avokado, vegansk

10 apr 2015

  Att göra fylld avokado är lätt! Mest handlar det om att hitta bra råvaror. Servera dom som förrätt, till buffén eller picnic. Det du behöver för 4 portioner är: två avokados en halv citron 100 gr tofu, marinerad, rökt eller naturell två msk vegansk majonäs en msk havregrädde en msk fryst dill en msk tångkaviar salt och peppar [...]


Spafrukteriet

22 mar 2015

  Kom och upplev ett nytt, inspirerande och härligt sätt att ta hand om din hud, kropp och själ. Lördag den 28:e mars invigs Spafrukteriet och vi vill hälsa dig mycket varmt välkommen! Vi tror att naturen själv har det bästa att erbjuda. Vi tror på det naturliga både för vår egen och för planetens [...]


Himmelska raw food bollar

19 mar 2015

Ibland så passar det ju så bra med lite fika, något gott till tekoppen speciellt när en vän kommer på besök eller när det är så fint fantastiskt vårväder ute som det är just nu. Dessa bollar rullar jag små, små. Och de blir de mest delikata raw food bollarna. Till dessa bollar har jag [...]


Semlor

5 feb 2015

  Godaste semlorna gör man själv och det är inte så svårt att få till riktigt goda semlor. Oftast så går det bra att ta ett vanligt semmelrecept och bara byta ut mjölken mot havre eller sojamjölk, byta ut smöret mot margarin och hoppa över ägget. I Karolina Tegelaars kakbok Svenska Klassiker finns recept på [...]


Levande grönt!

13 jan 2015

Jag har just spenderat några dagar i Valdermarsvik på en levande föda kursgård, mitt tredje besök där. Levande föda består av en kost fylld av bland annat solrosskott & boveteskott. Dessa odlas på plats och där får du själv lära dig hur du kan odla hemma. En stor del av kosten består även  av groddar, [...]


Tofupaté (istället för skagenpaté)

23 dec 2014

När Trädgårdscafet hade julbord var detta en av favoriterna hos många. Nu har jag lagat och med Marcus som notarie så finns receptet här så att du kan göra denna till ditt julbord. Byt ut laxen mot detta. 3dl havregrädde 2.5msk agar agar Sjud detta tills agaren löst sig. Under tiden blanda ihop följande i en skål: 1dl sojayoghurt, [...]


Cashewnötter med tamari

22 dec 2014

  Superenkelt sätt att göra gott och nyttigt snacks! Tamari används inom levande föda, det ger en salt och god smak. Öka näringen i cashewnötterna genom blötläggning över natten så väcks de till liv.  Häll sedan av vattnet och droppa några droppar tamari över och blanda runt. Tamari är en japansk sojasås gjord på fermenterade [...]


Aubergineris

18 dec 2014

Underbar rätt som du lätt kan laga till. Basmati eller jasminris 1 klyfta vitlök 1 gul lök 2-3 msk majsolja ett granatäpple en näve valnötter en matsked hackad persilja en citron cayenne, kanel, paprikakrydda, gurkmeja, salt två auberginer   Börja med att ugnsbaka aubergine i ca190grader i 40-50min. Under tiden kokar du riset. Gröp sedan [...]


Göra egen havremjölk

17 dec 2014

Även om det finns riktigt god havremjölk att köpa i butiken så kan det vara roligt att göra egen. Det här tar ca 5min och det blir ca 1 liter havremjölk: 2dl havregryn, ekologiskt är ju trevligare 1liter vatten 1 nypa himalayasalt (valfritt)   Mixa i blender tills du fått en mjölk som inte ser kornig ut, använder du [...]


Lyckat pålägg!

9 dec 2014

Äntligen en kaviar! Och den är supergod med smak av dill och tångkaviar. Finns i vanliga matvarubutiker. Byt ut någons vanliga kaviar i smyg mot denna! ;)  


Flygande Jackfruit (vegansk flygande jacob)

8 dec 2014

Om du som jag älskar currydoftande gräddiga maträtter så tycker du nog om denna. Så här går du tillväga: ) Vällagat, aromatiskt, gott ris i botten på en form. (Jag köper mitt ris i kilosäckar från arabiska butiker, där finns det godaste och det blir mer prisvärt) Gräddblandningen gör du av två-tre dl havregrädde, två [...]


earthlings

30 nov 2014

Joaquin Phoenix guidar dig genom denna film som jag verkligen kan rekommendera, men se den med någon vettig person som du kan prata med om filmen i efterhand. Se filmen gratis här: http://earthlings.com/ "OF ALL THE FILMS I HAVE EVER MADE, THIS IS THE ONE THAT GETS PEOPLE TALKING THE MOST" - Joaquin Phoenix


Bananmilkshake

30 nov 2014

Jag gillar enkla smaker som det här. Underbart gott. Så fantastiskt att äta det som är perfekt skapt för oss människor. Frukt. Pigg efter maten och jag håller mig pigg i många timmar med jämnt blodsocker. Till så här delikat lunch behövs små söta brunfläckiga ekologiska bananer, ca 10 stycken och en kvarts liter kallt vatten. [...]


Blåbärsfrukost

21 nov 2014

Tänk att bara två ingredienser kan vara så gott! Här har jag bara använt mig av mogna bananer som jag mixat, hälften av banankrämen hälls upp i en mugg och hälften mixas med frysta blåbär som sedan hälls i mitten. Superenkelt! Fyra bananer och ca 200gr frysta blåbär.


Härliga produkter som inte testas på djur

17 nov 2014

Fantastiska människor som jobbar med att ta fram alternativ till forskning som sker på djur. Här har de en lista över de märken som man vet säkert inte testar på djur. http://www.forskautandjurforsok.se/djurforsok/exempel-pa-djurforsok/kosmetikatester/lista-kosmetika-inte-djurtestats.php Mina favoriter från listan är: urtekram- härlig showergel och alltid låga priser ecover - rengöring, diskmedel osv. riktigt bra miljötänk! rejuvi - har [...]


Äntligen Auberginelasagne

6 nov 2014

Detta är en supergod, saftig lasagne som är lätt att göra. Jag brukar jag göra den när jag vill lyxa till det lite & den går även att variera. Det är ett efterfrågat recept och här ska jag förklara stegvis för dig hur du gör denna: Ugn 175grader. Ta en fin form och skiva aubergine tunt & [...]


Persimon & grönkålsfrukost

3 nov 2014

Dagens frukost inspirerades jag av min bror som igår gjorde smoothien med grönkål och jag kom på att jag använt alldeles för lite grönkål nu är säsongen är igång. Även persimonerna har sin tid nu. Du vet när de är mogna då det skulle säga splash om du skulle tappa dom i golvet. De känns [...]


← Äldre inlägg

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)