Bananglass med chokladsås! (raw food)

Bananglass

Den här rätten blir väldigt god och i perioder äter jag den till middag varje kväll. Bananglass kanske låter lite tråkigt men jag kan berätta för dig att det är godare än det låter. Bananer ändrar nämligen struktur när de varit frysta och smaken förändras också. Konsistensen är identisk till mjukglass och smaken är lite vaniljig.

Några saker att tänka på är att bananerna ska vara helt frysta och helt mogna när de infryses och att en bra mixer används. En banan är mogen när den har blivit brunprickig, då magen också lättare smälta den och den innehåller då även mer näring. När bananerna är mogna skalas de och delas i mindre bitar. 3-4cm brukar bli bra. Sedan fryses de in i påsar där är det viktigt att de inte fastnar ihop utan mer styckfryses i påsen genom att du lägger påsen plant i frysen.

Bananglassen:

  • 3-4 frysta bananer
  • en nypa äkta vanilj

 

Chokladsåsen:

  • 1msk carob
  • 6-8dadlar (vill du lyxa till det så använd medjool dadlar :) annars funkar vanliga)
  • 1tsk rå kakao(kan uteslutas men det blir väldigt gott att blanda både kakao och carob)
  • 3msk bananglass

Kärna ur dadlarna. Mixa bananerna i en high-speed blender som te.x en vitamix. Om du inte har en sådan så kan du även lyckas ganska bra i en vanlig matberedare. Tillsätt vanilj. Ha upp i en skål och låt några matskedar av glassen vara kvar i mixern och lägg i dadlar, carob och kakao. Mixa tills det blir en sås.

7 jan 2016

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)