Aktuellt

Tack för oss!

Att tacka er gäster för den här tiden är svårt.

För det finns inte plats eller ord för att tacka er som stöttat oss nog.

Nu lämnar vi över er i goda händer till två fantastiska människor, Sten & Lotta. Kanske har du träffat dom tidigare på deras mysiga café vid vattnet i Stjärnsund? Annars får du möjlighet att göra det den första mars. Det är då det nya cafét slår upp dörrarna. De kommer att servera vegetariska luncher, fikabröd och smörgåsar av kvalitet och småskalig produktion. Kika in deras hemsida redan nu http://www.gabrielstierncrona.se/

Vi fortsätter på andra sätt att stå upp för djurens rättigheter att leva utan förtryck & deras rätt att leva för sin egen skull.På återseende Marcus & Liz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mellandagsrea!

40% rabatt på alla varor i hela butiken!

26:e dec börjar rean och det är bara butiken som har öppet.

 

 

 

1:a november = Internationella vegandagen

Grattis alla fina, medvetna veganer!

kanske den viktigaste "dagen" på hela året. Vi firar med ballonger och 15%rabatt på alla kylvaror! 

 

Lördagsmys i stan!

Lördag den 26:e oktober håller vi och många andra av butikerna i stan extraöppet 10-16.00.

Under dagen kan du provsmaka många av lyxbutikens goda varor & även provsmaka gröna smoothies!

Mellan 12-14.00 serveras en höstgryta med hembakt bröd. Varnt välkommen!

 

Trädgårdsserveringen ihopplockad för i år.

2012-10-08 Nu får du njuta av den mysiga atmosfären inomhus istället.

 

Konst i Kvadrat

Helgen 28-29 sept 11-17, båda lördag och söndag kan du se Sonja Blomström vackra avkvarellmålningar på Trädgårdscafet. Vi erbjuder en härlig höstgryta med hembakt bröd 11-14.00 och massor med goda höstiga bakverk.

 

Borlänge Kammarmusikdagar

Njut av fantastisk musik i Missionskyrkan under helgen 8-9 juni.

http://www.borlangekammarmusik.se/indexmd.php?sida=program

 

Torsdag 30:e maj 18-19,30

Maten vi äter och dess väg fram till din tallrik. Föreläsning med Jan-Olof Blomberg från Naturskyddsföreningen.

Fri entré. En föreläsning i sammarbete med studieförbundet Bilda & Naturskyddsföreningen. Varmt välkommen!

 

Inspirarande föreläsning!

torsdag den 2:a maj kl 18.00 har du möjlighet att gå på en fantastisk föreläsning på Trädgårdscafet! Anna Krantz föreläsning Varför Vegan?  om livsval - etik, hälsa & miljö. Det är det första föreläsningen i en serie om tre. Frivillig kontant avgift. Varmt Välkommen!

Lördag 4 april

På lördag kl 13.00 spelar Anna Och Johannes på cafet, deras musik är underbar! Missa heller inte de erbjudanden som lyxbutiken kommer att ha under lördagen fr 12-16.00.

Påsk

snart är påsken här och då även våren. Kanske det går att sitta ute mot ladan och påskfika? Under påsken har vi öppet skärtorsdag 11-20.00, långfredag stängt och lördagen 12-16.00.

Påskmaten hittar du såklart hos oss! Tzayspett, lyxiga pålägg till smörgåstårtan, äggfri majonäs, goda choklader och mycket annat gott!

Påsken är en tid då vi tänker extra mycket på alla hönor, som allt för många tvingas leva sina liv under hemska förhållanden. Förra sommaren var vi ute på bilsemester och stannade utanför en stor lada där Kronägg hade sina frigående höns. Vi stog utanför och det hördes inte någonting fastän ladan var fullpackad med hönor. Jag frågade varför det inte fanns något fönster och om vi inte fick se hönorna. Men det fick vi inte och de hade inget dagsljus utan de fick nöja sig med articifiellt ljus. Om du vill veta under vilka förhållanden frigående höns lever i kan du se här: http://www.djurensratt.se/vara-fragor/djur-i-livsmedelsindustrin/honor-tuppar .  Gör som oss och fira en glad påsk utan ägg. Det är fantastiskt skönt att ta ställning och kroppen blir också glad! 

Nu öppnar vi upp igen!

på fredag 1:a februari öppnar vi igen och nu med nya öppettider. Tis & Ons 11-15.00. To 11-20.00. Fre 11-18.00 lördag 12-16.00. Varje vardag tisdag- fredag från kl 11.00 serveras soppa och ekologiskt surdegsbröd. Välkommen!

Julmaten hittar du hos oss!

Julsk'nka, prinsesskorv, göttbullar, äggfri majonäs, tångkaviar, goda mjölkfria praliner och annat juligt gott!

2012-11-26

Nu är hyllorna fyllda med gottigheter! bland annat göttbullar, fiskpinnar, julsk*nka, korvar, basilikatofu...

Virka din egen väska

under hösten2012 och våren2013 håller Fröken Kerstin kurser i hur du virkar din egna snygga väska. Dagen är torsdagar och föranmälan gör du till Fröken Kerstin tele finns på cafet. Det kostar 500:- och materialet ingår men du tar med egen virknål nr 6.

Julbrunch

Klart julhelgen ska inledas med en mysig julbrunch hos oss! Den 22:a december 10-15.00 kan du med dina vänner och familj njuta av god julig brunch. Max 2timmars sittningar, ingen föranmälan. Pris 175:- inkl. kaffe/the.

Brunch

Nu på lördag den 3:e november kl 11-15.00 severas den första brunchen på Trädgårdscafét. Det kommer bli gott, nyttigt, smaskigt, mysigt och härligt. Kom du också och njut av god frunch!

 

Nytt gott till magen!

NU har vi fått in en massa nya varor i lyxbutiken, bla marshmallows- eko och vegan! torokorvar, bokspånsrökt chorizo, spacebars, salami, skinka och mycket annat gott! Välkommen in och hitta dina favoriter:)

Julbord

Nu kan du boka platser för årets julbord! Lördag 8:e dec(fullbokad, Båda tider) eller lördag 15:e dec, kl 14.00(fullbokad) eller 18.30(fullbokad). För att boka mailar du oss önskad tid, datum, antal personer, ev allergier, telefonnr. Begränsat med platser så boka din plats redan nu =)

Gröna drinkar

Nu har vi äntligen börjat med de gröna drinkarna & inte bara det, rå chokladdrink med maca och färsk helfruktsmixade juicer finns just nu också på menyn. För att visa våra godheter har vi smakprov, imorgon, torsdag 6:e sept kl 18.00. Varmt välkommen.

Loppis & katthemsdag

lördagen den 11:e augusti är det loppis & katthemsdag på Trädgårdscafét. Ett katthemsloppisbord kommer finnas som ger försäljningen till katthemmet I Borlänge samt katthemsväskförsäljning & vanliga loppisbord. Välkommen att boka upp din plats för loppisbord - det är helt gratis.

Stängt

Lördag den 4 Augusti har vi stängt.

Midsommar

Midsommarafton har vi öppet! mellan 10 & 13,00 för dig som vill ta midsommarfika & handla midsommarmat. Midsommardagen har vi öppet mellan 12-15,00 för midsommarbuffé. Det är förbokning på det, kostar 180:- och du kan välja första kl 12 eller andra sittning 13.30. Boka din plats redan nu.

2012-05-03

Pysseldag idag - kom hit och samlas med flera andra pysselmänniskor idag mellan 17 & 20.00.

Våfflor

Nu på lördag 24:e mars finns de godaste bananvåfflorna på menyn. Bakade på ekologiska råvaror & serveras med fluffig sojagrädde & Sweet Home Dalarnas jordgubbssylt.

Smörgåstårtsbuffé

Torsdagen den 5:e april dukas en buffé upp med smörgåstårtor! Priset är 150:- och eftersom våra bufféer hittils varit välbesökta kan du reservera dina platser redan nu. Serveras mellan 12.00 och 18.00. Sista sittningen mellan 16-18 är fullbokad.

2012-03-12

Redan för två veckor sedan öppnade vi upp uteserveringen! De dagar vinden ligger still & solen tittar fram kan du skönt sitta ute i trädgården som långsamt och fint tinar upp.

Veckans vara

Nu har vi börjat lyfta fram varorna som veckans stjärna, alltid till nedsatt pris och endast under en veckas tid. Detta för att ge dig chansen att upptäcka nya varor och köpa den till prova på pris! Denna vecka lyfter vi fram Alaras Musli! De tillsätter aldrig socker eller salt i mueslin och de är alltid fyllda med en massa nyttigheter!

Semlor 24&25 februari

ja, det blev ju konstigt nu när vi hade stängt på självaste semmeldagen. Annars vill vi gärna vara duktigt traditionella men nu firar vi semmeldagar fredag & lördag denna vecka istället! Semlorna är av den mindre varianten & har en riklig fyllning med en mycket väl prisbelönt marsipan(mandelmassa) & härligt luftig grädde. Dessa semlor är självklart 100% vegetabiliska. Vill du förboka dina semlor för att vara säker på att få en så går det utmärkt!

14:e februari

Diktkväll, ta med dig din dikt och läs upp eller lyssna på andras. 16-17,00

Recepttävling

2012-01-21 Grattis till Karin Janson som vann vår recepttävling & fick en fin korg med härliga vegovaror! Receptet kommer synas under fliken recept som kommer senare. Fortsätt gärna skicka in recept till oss som du vill ge till andra.

Mellandagsrea

Nu ska hyllorna rensas och nya spännande varor ska in 2012! Hela denna vecka har vi rabatterade priser på alla varor i lyxbutiken(gäller även på redan nedsatta varor.) Passa på att fylla upp skafferiet med nyttigheter inför det nya året.

Fredag den 16:e stänger vi kl 14.00

p.g.a bokningar.

Grönstedt i Borlänge

Söndagen den 11:e december mellan 12-18.00 finns Sweet Home Dalarna på plats och visar upp hela deras sortiment och ger julklappstips samt ger smakprov på en nyhet - en chutney smaksatt med Grönstedts konjak. Mats Lindström berättar om konjaksfursten Grönstedt. http://www.tradgardscafet.se/gronstedt-i-borlange

Julskyltsöndag

2011-11-23 - på söndag har vi inrett cafét i julstämning. Vi kommer att ha öppet mellan 12 & 18 och visa upp en hel del fina varor, som kan passa till julklappar eller i ditt eget skafferi.

Recepttävling!

2011-10-24 - Skicka oss ditt bästa veganska recept & tävla om att vinna en korg med härliga vegovaror! Recepten kommer att läggas ut på vår hemsida under länken recept. Skriv med någon kommentar om receptet och vad som du tycker passar att dricka till. Lycka till! Tävlingen pågår t.o.m den sista november. Vinnaren skrivs ut på hemsidan och på facebook. Maila receptet till oss på marcus@tradgardscafet.se

Säsongsavslut

2011-10-17 - snart stänger vi igen för en stund & vi har då säsongsavlut lördag 29:e oktober på cafét med kakbuffé och annat kul! Vi öppnar igen den 22:a november.

Invigning av Lilla Lyxbutiken!

Lördag 8:e oktober inviger vi vår lilla butik & har smakprovningar och flera bra erbjudanden på varor.

Fira vegetariska världsdagen med tårtbuffé!

Tårtbuffé!
1:a oktober, en lördag firas vegetariska världsdagen på många många platser i världen. Vi firar den med tårtbuffé. Härliga tårtor med olika krämer, bottnar och fyllningar. Alla djurvänliga, alltså utan mjölk och ägg. Du kommer även hitta utvalda varor till rabatterade priser bara under lördagen. Varmt, varmt välkommen.
 

100% veganskt

2011-09-19 - Nu har vi äntligen tagit steget och kan lova att allt fikabröd som finns i vår monter är 100% veganskt, fantastiskt härligt!

Green Laces - veganskor i Stockholm

Nu på lördag den 24:e sept besöker Green Laces Borlänge. Mellan 10-15.00 finns Nina på plats och hjälper dig hitta de skor som passar dig. "Green Laces är Sveriges raraste skobutik. Vi står för passion, kvalitet och respekt för alla varelser på jorden. Green Laces strävar efter att bli Skandinaviens bredaste återförsäljare av schysta skor. En schyst sko är inte bara snygg, vacker, elegant, bekväm eller cool. En schyst sko ska också tillverkas med omtanke om djur och miljö. Våra skor har tagits fram utan att djur på något sätt behövt bli inblandade och med respekt för miljö och arbetsrätt. Våra skor är alltid garanterat fria från animaliska komponenter..." - Green Laces.

Pinto Magasin

Nu har Pinto Magasin lanserats. Sveriges första veganska nättidning. Vi fick äran att bli första månadens café! =)
kolla in denna superbraiga site!

Nostalgidagar

2011-08-29 Till helgen förvandlas caféet till ett nostalgiskt café. Kom in och njut och känn av atmosfären under nostalgidagarna.

kattbössa

På caféet hr vi en insamlingsbössa för Djurens Vänner i Borlänge. Nu kan vi gladeligen berätta att ni gäster, sammanlagt gett 500:- till katthemmet.

19:e augusti

 
Idag, fredag har vi stängt men vi har öppet både på lördag och söndag 10-15,00. På söndag har vi trädgårdsloppis och kakbuffé. Massor med goda godsaker i miniatyr - så att du orkar med att prova många! Fynda på loppis och njut av bakverk.

18-23 juli

Samma öppettider som vanligt, 11-18.00 på vardagar och lördagen 10-15.00, torsdagen öppet till 20.00 och det är som vanligt garn och pysselkväll från 17.00, varmt välkommen. Ett erbjudande under denna vecka: Handla varor hos oss för 300:- och få en Nakd bar eller Flapjack. Ett perfekt mellanmål. Nu finns det även kryddor och smaksatt vinäger från kryddgården Kryddan i tillvaron i Stjärnsund.

Aktiviteter

2011-06-23 - På tisdagen har vi´ glädjen att få ha Christina Börjesson i Trädgården. Hon kommer ha sång- och danslekar. På onsdagen finns Djurens Rätt på plats med info om deras arbete, kom dit och prata djurrätt! =) Under veckan kommer Gothenburgian Seitanfoods hälsa på och visa upp och sälja veganprodukter! Passa på och shoppa och snacka med de trevliga göteborgsherrarna. Under torsdagen mellan 14-16.00 spelar Save Kane, Weather och Mankind i trädgården. Gryymt bra alla tre, deras sånger är underbara, missa inte ;)

Peace & Love veckan-

-2011-06-23 - Som det ser ut nu från peace and love så ligger vi utanför området! Bra eftersom då kan alla besöka oss, både de som har band och de som inte har. Matutbudet kommer att ändras och vi kommer ha ommöblerat lite om du inte känner igen dig men vi återställer strax veckan är över.

Veganmat

2011-05-31 - ett av våra delmål på caféet är att det blir helt veganiserat men vi är inte där ännu. Fikabrödet är till 90% veganskt och det dröjer nog inte länge förrän vi har hela fika sortimentet veganskt. Vad gäller glassen så har vi valt GB. inte veganskt men vi har tre olika pinnglassar från tofuline och även tre olika sorters vegansk kulglass. Vad nu gäller maten så är minst 50% av maträtterna alltid vegansk. ibland kanske 2 veganska rätter låter lite men oftast har vi inte mer än fyra rätter. vad gäller specialkost som allergier så är vi inte i form ännu. vi har enstaka gånger traditionellt fikabröd som är glutenfritt. Mjölk & ägg fritt kommer sig naturligt. Vad gäller soja fritt så är några bakverk lagade med havregrädde istället för soja. Vårt mål just nu är att få till rena bakverk och det faller sig ofta naturligt att dessa bakverk är fria från mjölk, ägg, mjöl, soja, gluten. vi lovar att vi verkligen bryr oss även om vi ibland inte hinner få till det men vi lyssnar och tar till oss.

Nakd bars & öppettider

2011-05-31 - Idag fick vi in nakd bars som är supergoda rawgodisbarer. Dessa är en riktig succé! Vad gäler kommande helgdagar torsdag och måndag så har vi stängt dessa dagar. Vi hoppas på att få använda dagarna til att komma i fatt med tiden. Vi har legat efter sedan öppning.. men det är påett sätt bra tror jag. I kaoset har vi ändå kommit fram till bra saker.

Större sojautbud

2011-04-29 - vi har nu ett större utbud vad gäller sojaprodukterna. ´Vi är jätteglada över att vi hittat fler leverantörer som har bra produkter. Nu har vi tzayspett(fast de har lyckats tagit slut. På måndag får vi påfyllning), torrvaror, Jerky, och fler sorters pålägg från Wheaty.   ....och mer kommer =) vi tar gärna mot förslag på varor som du tycker vi borde ha!

Äntligen glass!!

2011-04-29 - idag fick vi äntligen in glassboxen. Och en fin och bra kyl til de goda fruktsmoothisarna. Det gav en anledning till att möblera om & det blev rätt bra tillslut!

Påskvecka - nu tänker vi alla extra mycket på alla höns

Det är faktiskt så att det är vi konsumenter som bestämmer hur marknaden ska se ut. Nu är det dags att bojkotta alla ägg som kommer från stackars burhöns. Det är enkelt! :) Om man verkligen vill ha ägg så kan man kolla efter ekologiska ägg som frigående hönor värpt & bara de som är normala i storlek, inga stora. Vårat mål är att Borlänge kommun slutar köpa in ägg från burhöns som andra kommuner gjort.
vill du läsa mer om hönors och tuppars situation så kan du använda dig av länken här
 

I helgen var hantverksmarknaden i hantverksbyn!!

2011-04-17 - äntligen fick hantverksbyn marknad! & det kom så mycket folk och hälsade på oss, vi blev faktiskt chockade över tillströmmningen med folk & skönt, härligt väder var det, det var grymt kul men vi kände att vi inte alls lyckades upprätthålla någon bra service. vi hann verkligen inte med. nästa marknad lovar vi vara bättre ;)
 

Idag var första dagen för uteserveringen!

2011-04-11 - det var ingen planerad öppning för idag men visa gäster hade helt enklet bestämt sig för att sitta ute och tur var väl det så att det äntligen blev av. Gräset är fortfarnande ganska grått och tråkigt men solen lyste upp trädgården väldigt fint i alla fall och det värmde bra mot ladan så det funkade till och med att sitta i t-shirt.
underbara hunden Gilda kom och hälsade på och gjorde våran dag glad.

Våffeldagen idag 

2011-03-25 

Vår

2011-03-23 Marcus försöker tappert få bort snön i trädgården... -Ett spadtag för våren!
 

Glass!

2011-03-23 Nu är det planerat för att glassbaren ska öppnas till påsk. Vi kommer använda oss av GBglass & självklart kommer vi ha flera supergoda veganska glasssorter! Du kommer även kunna äta raw food glass de dagar du känner att du behöver extra näring:)

Visstuga

Tisdagen den 15:e mars kl. 18.00. Christina Börjesson inspirerar oss att sjunga gamla visor.

Diktkväll

Tisdagen den 8:e mars kl. 18.00.

Hälsoinspiration

Den 22 mars har du chans att komma hit på föreläsning med Andreas Lömäng.
 
 
 
Alla dessa moderna dieter, är de anpassade efter oss?
Kom, inspireras & var delaktig i denna hälsostund.
Finns det enkla & goda råd om hälsa?
 
 
Kvällen som garanterat berikar ditt liv.
 
 
 
Andreas
har många års erfarenhet av hälsa, både i teorin och praktiken: som föreläsare, kursledare, landslagsmassör i Svenska Cykel Förbundet (på flera EM, VM och OS i Kina), personlig tränare,personlig utveckling, reiki & bars behandlingar är några områden som Andreas arbetar med.
 
Föreläsningen börjar kl 18.00 till ca 19.30. Sista anmälningsdatum är den 15:e mars. Begränsat antal platser så boka din plats nu, hos oss. Kostnad 100:-.

Pysselkväll 1/3

Välkommen på pysselkväll i mars! Scrapbookning och allt som pyssel kan vara. Från kl 18-20.00

Sagokväll 16/2

Nu blir det sagoläsning på onsdag kl 18.00 när några lärarstudenter kommer till caféet och har sagouppläsning. Det är kostnadsfritt men du får gärna ge ngt bidrag till studenterna ;)

Semlor

Semlor har vi varje tisdag nu under februari. Även glutenfria!! (men dom kan ta slut.. så det är bäst att boka upp sig på sina semlor.)

Torsdag 3 februari

idag är det garnkväll! från 18-20.00 men du kan självklart komma tidigare om du vill:)
 

Nina!

imorn(onsdag) kommer underbara Nina vara på caféet och göra fantastiska smörgåsar! Nina har stor erfarenhet när det gäller mackor och vet hur man gör dom bästa! Kom å ät!
 

Skymningsaga -

för tillfället ligger våra barnaktiviteter på is ett tag framöver men idag fick vi in en fin gammal docksäng och gulliga barnböcker:)3:e feb 

Vi har fått äran att sammarbeta med Marie Boberg och Lena Främst som skriver underbara barnböcker. De kommer under våren bli upplästa här på caféet. Ni får möjlighet att köpa Maries och Lenas böcker och barnvänligt hälsosamt fika.
Men det finns begränsat med platser så boka din plats nu!
Första skymningsagan blir onsdagen 19:e januari 17.30. -fullt-
Ring eller besök oss för bokning, mer information och andra skymningsagekvällar om du inte kan komma första gången. tel.nr Liz 073-9436085.
 
 

Garnkväll

 
Tycker du om att sticka, virka? Då är du Varmt välkommen till oss på garnkväll! Den första garnkvällen blir nu på torsdag 13 januari kl 18.00.
Första kvällen blev supermysig :) och belysningen verkade vara tillräcklig för alla. Nästa gång blir 27:e januari. Vill du vara med så är det bäst om du kommer in å berättar det annars finns risk att vi blir för många..
 
Eftersom många tycker om att sticka kommer vi ha garnkväll varje torsdag!=)
 
 

Tips

 

Recept

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)